Tretji ponedeljek v mesecu februarju Američani praznujejo »Presidents Day« oziroma dan predsednika. Praznik v večini zveznih držav zaznamuje rojstvo prvega predsednika ZDA Georga Washingtona, rojenega 22.2.1732 (tretji ponedeljek v februarju), upodobljenega na bankovcu za 1 ameriški dolar. Prav tako pa na ta dan častijo vse dosedanje predsednike združenih držav Amerike. Ker je to v večini zveznih držav(prav tako v Kaliforniji) državni praznik, smo morali potek našega dneva temu tudi prilagoditi.

Po prespani noči v motelu bližini mesta Kettleman City nas je čakalo 3-urno potovanje nazaj v mesto San Francisco, kjer smo bili dogovorjeni s podjetjem DeepMap.

Na sedež podjetja smo prispeli prehitro. Kmalu po prihodu nas je opazil eden izmed zaposlenih in nam za lažje krajšanje časa ponudil košarkarsko žogo, ki smo jo lahko s pridom izkoristili na košu poleg podjetja. Nekateri pa smo ta čas porabili, da smo se okrepčali v bližnjih lokalih.

Ko je napočil čas za sestanek smo bili sprejeti s strani vodje kadrovske službe podjetja DeepMap, kateri smo za darilo izročili knjigo o Sloveniji. DeepMap je vodilno podjetje na področju začrtovanja zemljevidov za uporabo pri avtonomno vozečih se vozilih. Sodelujejo s podjetji  kot so: Ford, Mercedes Bosch, Honda, ipd. Podjetje sestavlja več kot 140 zaposlenih na lokacijah Severne Amerike in Azije, ter okoli 40 pripravnikov. Ob vstopu v podjetje smo opazili prostornost in odprtost pisarne. Voditeljica kadrovske službe nas je povabila v odprto kuhinjo, da si jo ogledamo ter se okrepčamo. Sledil je sestanek na katerem nam je bilo predstavljeno podjetje, njihov začetek, ter njihov izdelek. Prav tako se nam je študentom zdel zanimiv njihov program o pripravništvu, kjer poleg raznih dodatkov financirajo tudi bivanje in hrano. Na to smo bili še posebej pozorni, saj smo pred kratkim s strani Univerze v Mariboru bili obveščeni o treh potencialnih štipendijah za prakso v ZDA, ki je med nami povzdignila kar nekaj zanimanja.

Po ogledu podjetja pa smo se odločili izkoristiti ameriški praznik v kompleksu prodajaln, ki so na ta dan ponujala različne popuste. Študentje smo se znova odpravili vsak po svoji poti, obiskali različne prodajalne in kupili izdelke, ki so nam bili še posebej všeč.

Ko se je sonce skrilo za obzorje, smo se že vrnili v Days Inn kjer smo predhodno že nekajkrat prenočili. Zvečer pa smo se skupaj zbrali, ter ob prijetnem druženju zaključili dan.

Close Menu